100 Klubben

Med små medel (100 SEK) går många tillsammans för att göra något stort! Första året 2007 samlades symboliskt 356 pennor in bland elever och personal på Sannarpsgymnasiet i Halmstad, som överräcktes under jubel feb-08. LÅ08/09 samlades ca 9000 SEK in för att ge två tonårsflickor (Sarah och Theresiah) High school utbildning. Julen 2009 samlades ca 2600 SEK in för att ge en mamma ett yrke som frisör.

I år går insamlingen till installation av elektriskt ljus på skolan LA Unica med 189 barn, varav 20% är föräldralösa och är inskrivna utan avgift. Skolan är självförsörjande genom små skolavgifter, men budgeten räcker endast till drift. För att lyfta skolan och göra den till en central punkt i byn är nu målet att installera elektriskt ljus på skolan. I Kenya som ligger vid ekvatorn är det beckmörkt klockan 19 och studierna blir lidande av att behöva läsa vid levande ljus. Åk gärna dit, alla är ”most welcome”, men 100 SEK räcker långt!

Nedan kostnader var i den ursprungliga planen, nu har planen reviderats till det miljömässigt bättre solcellsalternativet. Powapack 5 till skolan och Firefly 12 till alla hushållen. Läs mer om dessa produkter på http://www.barefootpower.com    Enligt avtal med managern i Kenya, köps lamporna för 100 SEK st, så din sponsring går bokstavligen till att ge en lampa till en familj som idag är utan elektriskt ljus hemma.

Behov vid elinstallation Kostnad i Kenya
Installationskostnad hos Kenya Power and Lightening Company 35000 KES
Material inklusive (huvudströmbrytare, dosor, kablar, strömbrytare etc.) 23000 KES
Arbetskostnad (elektriker+transport+övr.) 11500 KES
Metall dörr (ytterdörr, idag i trä) + fönster (järngaller) 12000 KES
Totalt: 81500 KES  (ca 7700 SEK)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s